Košarica

Uvjeti kupnje i korištenja sadržaja stranice

1. OPĆE ODREDBE

Sapunoteka, obrt, (dalje: Sapunoteka) je vlasnik internetske stranice www.sapunoteka.com (dalje: stranice). Uvjetima korištenja regulira se korištenje usluga i sadržaja stranice.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike stranice, te korištenjem stranice korisnici pristaju na navedene uvjete i pravila.

Svi materijali dostupni na stranici su intelektualno vlasništvo obrta Sapunoteka, te se mogu koristiti jedino uz pisano odobrenje vlasnika.

Iznimno, ako je to posebno istaknuto, materijal nije zaštićen i može se slobodno korisititi, isključivo u svrhe marketinga i promidžbe, primjerice u promotivnim člancima.

U slučaju održavanja ili vanjskih okolnosti, moguće je da pristup na stranicu bude nemoguć.

2. KUPAC

Kupac je fizička ili pravna osoba koja se obveže na kupnju putem stranice.

Kupac je obavezan unijeti točne podatke prilikom registracije i narudžbe.

Kupac mora imati poslovnu sposobnost.

3. PRODAJA I PROIZVODI

Cijena je jasno istaknuta i predstavlja maloprodajnu cijenu s uključenim PDV-om, izražena u kunama.

Nema minimalnog iznosa pojedinačne narudžbe.

Popust je jasno naznačen, te sadrži cijenu prije popusta i cijenu za vrijeme popusta.

Kupon omogućuje kupnju s popustom ili drugim pogodnostima vlasnicima sigurnosnog koda. Kod se može dobiti kao nagrada za prethodnu kupnju, te kao promotivni kod.

Fotografijama proizvoda nastojimo prikazati najzorniji izgled proizvoda, ali ne mora nužno odgovarati stvarnosti. Naši proizvodi rađeni su ručno i određena odstupanja će uvijek postojati. Moguće je i odstupanje zbog različitog podešavanja zaslona na kojem se fotografije pregledavaju.

Sastav proizvoda naveden u detaljima proizvoda odgovara u stvarnosti i cijelosti sastavu proizvoda koji se prodaje.

U slučaju da zbog većeg broja narudžbi stanje proizvoda na skladištu nije dobro zavedeno, postoji mogućnost da isti nakon obrade narudžbe ne bude dostupan. U tom slučaju obavijestit ćemo kupca o manjku, o roku u kojem će biti raspoloživ, te ponuditi izbor odustajanja od kupnje, čekanja do raspoloživosti proizvoda, ili zamjene proizvoda raspoloživim proizvodom.

4. UPLATA

Kupac bira ponuđene proizvode, koji se pohranjuju u košaricu i u svakom trenutku jasno je istaknut trenutni iznos narudžbe, te je omogućeno dodavanje i micanje pojedinih artikala i količina. Kada je završio s biranjem proizvoda, nastavlja prema naručivanju.

Kupac može birati između više opcija plaćanja:

- općom uplatnicom/internet bankarstvom, uplata se evidentira manualno, nakon vidljive uplate na Sapunoteka žiro računu, a najmanje jednom dnevno svaki radni dan. Kupac je obavezan navesti broj narudžbe kako bi se uplata valjano evidentirala.

- online plaćanje karticama putem CorvusPay sustava.

- PayPal.

Evidencija o uplati vidljiva je kupcu u detaljima korisničkog računa, te putem email obavijesti.

5. ISPORUKA

Sapunoteka isporuku vrši ekspresnom službom, a isporuka se vrši na području Republike Hrvatske i Europske unije. Vršitelj usluge je GLS na području Hrvatske, te Hrvatska pošta i njeni kooperanti na području Europske unije. 

Sapunoteka narudžbe isporučuje u roku od 2 radna dana nakon uplate, ili same narudžbe u slučaju plaćanja pouzećem.

Dostava unutar Hrvatske se naplaćuje po cijeni od 25,00 kn s uključenim PDV-om. Za narudžbe iznad 250,00 kn dostava se ne naplaćuje.

Dostava izvan Hrvatske, a na području Europske unije, se automatski obračunava na temelju težine narudžbe i zone dostave, te je iznos vidljiv prilikom naplate. Za ove narudžbe u iznosu iznad 750,00 kn dostava se ne naplaćuje.

Ukoliko se narudžba nakon slanja vrati natrag kupac je obavezan uplatiti iznos poštarine za ponovno slanje, čak iako je prethodno imao pravo na besplatnu poštarinu obzirom na visinu narudžbe.

6. REKLAMACIJE I POVRAT

Sapunoteka se obvezuje na pravilan i siguran način spakirati proizvode koje šalje kako bi se izbjegla oštećenja u dostavi. Ukoliko primijetite oštećenje paketa niste obavezni preuzeti paket.

Sapunoteka je odgovorna za materijalni nedostatak stvari koje prodaje na svojim stranicama u skladu sa pozitivnim propisima Zakona o obveznim odnosima Republike Hrvatske, a posebno članci 400. - 422. ovog Zakona.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga ugovora, morate nas obavijestiti o  svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na dnu ovog teksta.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas zaprimili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Troškove povrata robe snosimo sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici (ispod ovog teksta) možete elektronički ispuniti i poslati na e-mail sapunoteka@gmail.com . Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

U slučaju da imate dodatnih pitanja, kontaktirati nas možete i telefonski na 022-661-252 ili putem kontakt forme.

PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU

1. Ime, prezime i adresa potrošača:

2. Prima Sapunoteka, Tromilja 9, 22221 Lozovac, 022-661-252

3. Ja __________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe ___________________, primljene dana _______________ .

- potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru)

- datum.

 ***

Sve prijave kupci mogu obaviti kako je navedeno ovdje, uz naveden broj narudžbe.

hrvatski