Izbornik
Košarica 0

Uvjeti kupnje i korištenja sadržaja stranice1. OPĆE ODREDBE

Sapunoteka, obrt, (dalje: Sapunoteka) je vlasnik internetske stranice www.sapunoteka.com (dalje: stranice). Uvjetima korištenja regulira se korištenje usluga i sadržaja stranice.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike stranice, te korištenjem stranice korisnici pristaju na navedene uvjete i pravila.

Svi materijali dostupni na stranici su intelektualno vlasništvo obrta Sapunoteka, te se mogu koristiti jedino uz pisano odobrenje vlasnika.

Iznimno, ako je to posebno istaknuto, materijal nije zaštićen i može se slobodno korisititi, isključivo u svrhe marketinga i promidžbe, primjerice u promotivnim člancima.

U slučaju održavanja ili vanjskih okolnosti, moguće je da pristup na stranicu bude nemoguć.

2. KUPAC

Kupac je fizička ili pravna osoba koja se obveže na kupnju putem stranice.

Kupac je obavezan unijeti točne podatke prilikom registracije i narudžbe.

Kupac mora imati poslovnu sposobnost.

3. PRODAJA I PROIZVODI

Cijena je jasno istaknuta i predstavlja maloprodajnu cijenu s uključenim PDV-om, izražena u kunama.

Minimalni iznos pojedinačne narudžbe je 50,00kn.

Popust je jasno naznačen, te sadrži cijenu prije popusta i cijenu za vrijeme popusta.

Kupon omogućuje kupnju s popustom ili drugim pogodnostima vlasnicima sigurnosnog koda. Kod se može dobiti kao nagrada za prethodnu kupnju, te kao promotivni kod.

Fotografijama proizvoda nastojimo prikazati najzorniji izgled proizvoda, ali ne mora nužno odgovarati stvarnosti. Naši proizvodi rađeni su ručno i određena odstupanja će uvijek postojati. Moguće je i odstupanje zbog različitog podešavanja zaslona na kojem se fotografije pregledavaju.

Sastav proizvoda naveden u detaljima proizvoda odgovara u stvarnosti i cijelosti sastavu proizvoda koji se prodaje.

U slučaju da zbog većeg broja narudžbi stanje proizvoda na skladištu nije dobro zavedeno, postoji mogućnost da isti nakon obrade narudžbe ne bude dostupan. U tom slučaju obavijestit ćemo kupca o manjku, o roku u kojem će biti raspoloživ, te ponuditi izbor odustajanja od kupnje, čekanja do raspoloživosti proizvoda, ili zamjene proizvoda raspoloživim proizvodom.

4. UPLATA

Kupac bira ponuđene proizvode, koji se pohranjuju u košaricu i u svakom trenutku jasno je istaknut trenutni iznos narudžbe, te je omogućeno dodavanje i micanje pojedinih artikala i količina. Kada je završio s biranjem proizvoda, nastavlja prema naručivanju.

Kupac može birati između više opcija plaćanja:

- općom uplatnicom/internet bankarstvom, uplata se evidentira manualno, nakon vidljive uplate na Sapunoteka žiro računu, a najmanje jednom dnevno svaki radni dan. Kupac je obavezan navesti broj narudžbe kako bi se uplata valjano evidentirala.

- ili pouzećem, uplata se evidentira ručno, a najmanje jednom dnevno svaki radni dan. Prilikom plaćanja pouzećem Hrvatska pošta naplaćuje proviziju za prijenos novca u iznosu od 1,83% od vrijednosti narudžbe, odnosno najmanje 5,00 kn, te najviše 80,00 kn.

Evidencija o uplati vidljiva je kupcu u detaljima korisničkog računa, te putem email obavijesti.

5. ISPORUKA

Sapunoteka isporuku vrši ekspresnom službom, a vršitelj usluge je HP ekspres. Isporuka se vrši na području Republike Hrvatske.

U području prve zone (veći gradovi i mjesta) rok za isporuku je 24 h, a u drugoj zoni 48h.

Sapunoteka narudžbe isporučuje u roku od 2 radna dana nakon uplate, ili same narudžbe u slučaju plaćanja pouzećem.

Dostava se naplaćuje po cijeni od 20,00 kn s uključenim PDV-om. Za narudžbe iznad 150,00 kn dostava se ne naplaćuje.

Ukoliko se narudžba nakon slanja vrati natrag kupac je obavezan uplatiti iznos poštarine za ponovno slanje, čak iako je prethodno imao pravo na besplatnu poštarinu obzirom na visinu narudžbe.

6. REKLAMACIJE I POVRAT

Sapunoteka se obvezuje na pravilan i siguran način spakirati proizvode koje šalje kako bi se izbjegla oštećenja u dostavi. Ukoliko primijetite oštećenje paketa niste obavezni preuzeti paket.

Ukoliko je oštećenje vidljivo tek nakon otvaranja paketa, kupac je obavezan prijaviti isto u roku od 5 radnih dana, te ima pravo na povrat oštećene robe, zamjenu proizvoda ili smanjenje cijene.

Oštećenje ambalaže ne smatra se valjanim razlogom za povrat ili zamjenu robe, jer ne utječe bitno na upotrebu proizvoda.

Važeće reklamacije odnose se na krivo poslane proizvode, proizvode kojima je istekao rok trajanja, manjkove i slično.

Ukoliko se uvtrdi važeća reklamacija u narudžbi, kupac je obavezan prijaviti istu u roku od 5 radnih dana, te ima pravo na nadopunu narudžbe, zamjenu ili povrat novca.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i bez valjanog razloga. U tom slučaju robu vraća natrag pošiljatelju o svom trošku, a eventualna uplata za naručene proizvode mu se isplaćuje natrag.

Sve prijave kupci mogu obaviti kako je navedeno ovdje, uz naveden broj narudžbe.